10 oktober 2017

Waarom je een proefrit moet maken op een elektrische fiets

Het is belangrijk om een proefrit te maken voordat je een elektrische fiets aanschaft. Als je nog niet eerder hebt genoten van een fiets met trapondersteuning dan zul je een groot verschil merken met jouw huidige fiets. Of je nu jong of oud bent: met minder inspanning ga je sneller en kun je langere afstanden afleggen.

Waarom je een proefrit moet maken op een elektrische fiets

Delen op social media

Elektrisch fietsen verhoogt het fietsplezier

Voor sommige mensen is het, door de komst van de e-bike, weer mogelijk geworden om überhaupt te kunnen fietsen. Ouderen blijven langer mobiel om extra te kunnen genieten van mooie fietstochten op hun oude dag. Je komt niet meer bezweet aan op een zakelijke afspraak, fietsen met de kinderen (en boodschappen) is minder zwaar en het werk van fietskoeriers is ineens een stuk makkelijker geworden.

Je moet elektrisch fietsplezier vooral zelf ervaren

En om tot de juiste keuze te komen die past bij jouw persoonlijke behoeften, wensen en smaak, is het van belang om áltijd een proefrit te maken voordat je een elektrische fiets gaat kopen. Om het uiterste uit een proefrit te halen en er zeker van te zijn dat je tot de juiste fietskeuze komt maak je een afspraak met de elektrische fietsspecialist. Geef van tevoren alvast aan wat je denkt nodig te hebben en wat jouw voorkeuren zijn, zodat de specialisten goed voorbereid het beste advies kunnen geven.

Onze e-bike specialisten kunnen je diverse tips en advies geven waar je op moet letten tijdens het maken van een proefrit op een elektrische fiets. Maar de belangrijkste tip die wij je willen geven is de volgende:

Kies altijd zelf het gewenste moment en de locatie!

Want, ben je van plan om de fiets vooral te gaan gebruiken in een heuvelachtig landschap? Of is het meer voor dagelijks gebruik in de stad? Probeer de situatie en omgeving waarin je de fiets probeert zoveel mogelijk af te stemmen op het daadwerkelijke gebruik van de fiets.

Daarom kun je bij Forza Fietsen zelf het moment en de locatie bepalen van een proefrit!
Bel 0341 – 217 017 voor een afspraak of stuur een e-mail naar info@forzafietsen.nl.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan