12 december 2019

Wat je allemaal moet weten over een elektrische fietsverzekering

Yes! Je hebt een mooie elektrische fiets op het oog! Of je hebt hem misschien al aangeschaft. Uiteraard ben je erg blij met deze aankoop en hoop je heel erg lang van deze fiets te mogen genieten, maar er kan natuurlijk altijd wat gebeuren. Schade of nog vervelender: diefstal. Het is nu eenmaal geen standaard fiets en een waardevol vervoersmiddel. Het is dus geen slecht idee om er voor te zorgen dat jouw fiets goed verzekerd is. Wat moet je allemaal weten over diefstal, schade en fietsverzekeringen? Dat bespreken we hier. 

Wat je allemaal moet weten over een elektrische fietsverzekering

Delen op social media

Wat kun je doen om diefstal te voorkomen? 

Fietsdiefstal compleet voorkomen is natuurlijk niet mogelijk, maar er zijn in ieder geval mogelijkheden en tips om het fietsendieven zo moeilijk mogelijk te maken. Ten eerste natuurlijk: zorg voor een goed slot. Kies zeker voor een steekketting of kabelslot als uitbreiding op een ringslot zodat je je fiets ook ergens aan vast kunt zetten wanneer je deze parkeert. Minstens twee sloten is voor een elektrische fiets geen overbodige luxe! Kies je parkeerplaats ook bewust: kies waar mogelijk voor een bewaakte fietsenstalling. Is dat niet mogelijk? Kies een plek die goed verlicht en in het zicht is. En thuis? Zet de fiets bij voorkeur in een schuur of garage en zet deze ook binnen nog op slot! 

E-bike verzekeren tegen diefstal

Uit recente cijfers is gebleken dat 1 op de 10 nieuw gekochte fietsen wordt gestolen. Daarmee willen we je zeker niet bang maken! Maar het benadrukt wel het belang van een elektrische fietsverzekering. Je kan niet altijd voorkomen dat je fiets wordt gestolen, maar als dit dat toch gebeurt, dan rijd je in ieder geval wel snel weer rond op een nieuwe fiets. Bij Forza Fietsen kunnen we je ontzorgen door een compleet verzekeringspakket aan te bieden van Kingpolis. Bovenop de normale garantie ben je dan verzekerd voor schade en voor diefstal. In de looptijd is er geen afschrijving op de elektrische fiets en het is zelfs mogelijk dat je binnen een dag een nieuwe elektrische fiets in je bezit hebt!  

Vergeet je fietsaccessoires niet te verwijderen! 

Ook een goede om in je achterhoofd te houden: vergeet je fietsaccessoires niet te verwijderen wanneer je je fiets stalt. Haal zoveel mogelijk losse onderdelen van de fiets. Heb je bijvoorbeeld een los display of een kilometerteller, neem deze altijd mee. Ook je accu kun je beter loshalen en meenemen. Echter soms is het niet praktisch en prettig om met een accu rond te lopen, bijvoorbeeld wanneer je loopt te winkelen in de stad. Zorg dan dat je fiets op een veilige (bewaakte) fiets geparkeerd staat. Op veiligstallen.nl vind je een veilige fietsparkeerplaats bij jou in de buurt.  

Op zoek naar een mooie e-bike en wil je graag advies over service– en verzekeringsmogelijkheden en pechhulp? Kom langs in de showroom of vraag een proefrit aan, dan vertellen we je alles! 

Meer lezen?

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
5 tips voor een dagje weg op de e-bike

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

07 juli 2023
De leukste fietsvakanties

De leukste fietsvakanties

09 juni 2023
Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

26 mei 2023
Vraag gratis brochure aan