18 oktober 2017

Tips & tricks om diefstal van jouw elektrische fiets te voorkomen

Stel je voor; je bent gezellig een dagje in de stad. Je hebt je fiets netjes in een fietsenrek geparkeerd en aan het einde van de middag kom je tot de ontdekking dat jouw trouwe stalen ros niet meer op z’n plek staat. ‘Hier stond ‘ie toch echt?’. Verbouwereerd vraag je jezelf af wat er is gebeurd. Dan kom je tot de conclusie dat jouw fiets toch echt weg is. Wat nu?

Tips & tricks om diefstal van jouw elektrische fiets te voorkomen

Delen op social media

Bij Forza doen we er gelukkig alles aan om dit scenario te voorkomen. Al onze fietsen zijn uitgevoerd met een AXA ringslot met ART goedkeuring. Dit slot kan aangevuld worden met een AXA insteekketting voor optimale diefstalpreventie. Helaas is dit soms niet genoeg. Gelukkig zijn er een hoop tips en tricks om diefstal van jouw elektrische fiets te voorkomen.

Ken je (elektrische) fiets

Mocht het toch zo ver komen, is het erg handig als je je fiets goed kent. Nu denk je natuurlijk dat het logisch is. Ik ken m’n fiets toch wel. Denk aan praktische zaken die handig zijn als je aangifte gaat doen. Kleur en merk zijn voor de hand liggend, maar heb je ook het framenummer genoteerd? Dit verhoogt de kans op het terugvinden van je fiets! Het framenummer kun je terugvinden in de documentatie van de fabrikant, of even bij hen opvragen.

Tips tegen fietsdiefstal

Ben jij blij met jouw elektrische fiets? Dieven vast ook! Daarom kun je er beter alles aan doen om fietsdiefstal te voorkomen.

  • Klinkt heel gek, maar dieven specialiseren zich vaak in enkele typen sloten. Een praktische tip is dan ook om meerdere sloten te gebruiken. Ook is de potentiële nieuwe eigenaar van jouw fiets dan langer bezig om de sloten open te krijgen.
  • Het is verstandig om je fiets vast te zetten aan de ‘vaste wereld’. Denk aan een hek, lantaarnpaal of fietsenrek. Zo kunnen ze je fiets simpelweg niet meenemen met slot en al.
  • Zet je fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Je bent vast wel eens goed op slot gelegde voorwielen tegengekomen zonder frame! Het voorwiel is gemakkelijk los te maken van de rest van de fiets, en dus ook gemakkelijk mee te nemen. Maak het slot dus het liefst door het voorwiel én het frame vast.
  • Parkeer je fiets in een (bewaakte) fietsenstalling of op een drukbezochte plek.

Let bij het parkeren van je fiets ook op de extra accessoires. Vergeet bijvoorbeeld niet je e-bike display, kilometerteller of navigatie eraf te halen en veilig op te bergen.

Mijn fiets is gestolen, en nu?

Mocht je fiets ondanks onze praktische tips toch meegenomen worden door een nieuwe eigenaar, doe dan altijd aangifte. Zelfs als je fiets niet verzekerd is (wat wij natuurlijk wel aanraden!), heb je met een goede omschrijving en het framenummer de kans om je fiets terug te vinden.

Kom niet voor verrassingen te staan; sluit een fietsverzekering af

Geen zin om bij een leeg fietsenrek terug te komen en voor de kosten te moeten opdraaien? Wij van Forza Fietsen kunnen deze zorg bij je wegnemen door een goede fietsverzekering aan te bieden. Zo ben je niet alleen verzekerd voor diefstal, maar ook voor mogelijke schade!

Heb jij nog geen elektrische fiets om deze tips toe te passen? Bekijk ons assortiment en/of maak een afspraak om onze fietsen vrijblijvend thuis uit te proberen!

 

Meer lezen?

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
5 tips voor een dagje weg op de e-bike

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

07 juli 2023
De leukste fietsvakanties

De leukste fietsvakanties

09 juni 2023
Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

26 mei 2023
Vraag gratis brochure aan