02 augustus 2018

Hier moet je aan denken wanneer je op vakantie gaat met je e-bike

Heerlijk: de vakantietijd is aangebroken! Er even tussenuit en genieten van het mooie weer, de heerlijke natuur en goed eten: heb jij er al zin in? De zomer is natuurlijk ook de ideale periode om zo vaak mogelijk tochten te maken op je elektrische fiets. Niet zo vreemd dus dat steeds meer mensen de twee samenvoegen en kiezen voor een vakantie met de E-bike. Het leuke aan een fietsvakantie is dat je veel meer ziet dan wanneer je bijvoorbeeld met de auto of de bus zou reizen. Ga jij binnenkort op vakantie met je E-bike? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Lees dan snel verder voor tips om goed voorbereid op weg te gaan!

Hier moet je aan denken wanneer je op vakantie gaat met je e-bike

Delen op social media

Controleer je e-bike voor vertrek goed

Tijdens je vakantie zul je waarschijnlijk iedere dag op de E-bike stappen, dus het is belangrijk dat alles helemaal in orde is. Loop je E-bike daarom ruim voor vertrek uitgebreid na op mogelijke defecten. Wanneer je dit thuis al hebt gedaan, kunnen mogelijke mankementen worden verholpen, zodat jij je onderweg nergens zorgen om hoeft te maken. Onderwerp de accu ook aan een kritische check: gaat deze nog zo lang mee als zou moeten? Wanneer de accu snel leeg is, kun je op vakantie voor vervelende verrassingen komen te staan en dat wil je natuurlijk niet. Als er punten zijn waarover je twijfelt, kun je altijd langsgaan bij een fietsenmaker- of specialist. Hij of zij kan je E-bike gereed maken voor de vakantie zodat jij je deze reis kunt richten op het allerbelangrijkste: genieten!

Zoek uit welke fietsroutes je kunt afleggen op je bestemming

Als je op vakantie gaat met je E-bike is het belangrijk om vooraf te onderzoeken welke fietsroutes er zijn op de bestemming die je in gedachten hebt. Op die manier kun je de juiste voorbereidingen treffen, bijvoorbeeld wat betreft de kleding die je meeneemt en het aantal dagen dat je uittrekt voor de reis. Op vakantie wil je ook genoeg tijd nemen om te ontspannen, dus houd zeker wat dagen open om uit te rusten. Het grote voordeel van bestaande fietsroutes afleggen, is dat ze je vaak langs alle bijzondere plekken in de omgeving voeren. Je volgt simpelweg het uitgestippelde pad en komt dan vanzelf langs alle punten die het bezoeken waard zijn.

Neem eventueel reserve-onderdelen mee op reis

Op fietsvakantie in het buitenland zal het niet altijd even makkelijk zijn om een fietsenwinkel te vinden. Om goed voorbereid op reis te gaan, kun je daarom overwegen om reserve-onderdelen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een extra binnen- en buitenband of een fietspomp. Mocht er tijdens de vakantie iets gebeuren, dan kunnen jullie gewoon verder gaan – ook als er geen fietsenwinkel in de buurt is.

Ondanks je goede voorbereidingen kun je natuurlijk altijd worden getroffen door pech. Voorkom dat dit roet in het eten gooit door een goede verzekering af te sluiten. Het is slim om zowel een goede reisverzekering te hebben als een verzekering voor je elektrische fiets.

Heb je nog geen E-bike, maar zie je jezelf al helemaal fietsen? Vraag dan een vrijblijvende proefrit aan om erachter te komen welke elektrische fiets goed bij jou past!

We hopen dat je na het lezen van deze blog goed voorbereid op reis gaat en wensen je alvast een fijne vakantie!

Meer lezen?

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
5 tips voor een dagje weg op de e-bike

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

07 juli 2023
De leukste fietsvakanties

De leukste fietsvakanties

09 juni 2023
Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

26 mei 2023
Vraag gratis brochure aan