15 mei 2019

Meimaand fietsmaand: een blog boordevol ideeën voor voorjaarsuitjes op de e-bike

Meimaand fietsmaand! Dat laten wij natuurlijk niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan! Mei is de uitgesproken maand om op de fiets te stappen en te genieten van al het jonge, frisse groen. Nederland op zijn mooist! Waar ga je naartoe? Misschien heb je net een nieuwe elektrische fiets en wil je lekker lange routes ontdekken? Of je fietst al een poosje rond en je hebt wat nieuwe inspiratie nodig. Wij hebben voor ieder wat wils: onze meimaand fietsmaand e-bike tips! Snel doorlezen!

Meimaand fietsmaand: een blog boordevol ideeën voor voorjaarsuitjes op de e-bike

Delen op social media

Bekijk de Veluwe met frisse blik

Soms hoor je nog wel eens: Veluwe, dat is een beetje oubollig en saai. Maar daar dacht Hollywood anders over! Wist je dat de Amerikaanse film ‘Wild’ gedeeltelijk op de Veluwe is opgenomen? Echt niet saai hoor, bekijk die film maar eens. Dan kijk je opeens met heel andere ogen naar de mooie Hollandse natuur die je op de Veluwe tegenkomt. En je hebt nog nooit zoveel gezien van de Veluwe als op je elektrische fiets. Bezoek het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem (en eet overheerlijke verse poffertjes!), fiets langs het klimbos van Ermelo, Paleis het Loo of het Nederlands Openluchtmuseum. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Hanzestedentocht: zak af langs de IJssel

In de Middeleeuwen ontstond een samenwerkingsverband van kooplieden uit verschillende Europese steden, de zogenaamde Hanzesteden. Enkele steden zijn te vinden in Nederland en de route loopt door tot diep in Duitsland en is in totaal ruim 1000 km lang. Dat is wat aan de lange kant voor een dagje of weekendje weg (maar uiteraard wel een aanrader voor een vakantie!). Voor een kortere trip stap je op in Kampen en laat je je een stukje afzakken langs de IJssel over prachtige slingerende dijkjes. Tip: haal een Hanzepicknickmand op! Dit kan in Zwolle bij De Vreugdehoeve, in Doesburg bij Hotel Doesburg en vlakbij Deventer bij Museumcafé de Kribbe, voor een heerlijke picknick onderweg!   

Geniet van de fruittuin van Nederland in mei

Flipje uit de Betuwe! Wie kent hem niet? Nou ja, inmiddels is Flipje misschien een beetje verouderd, maar de Betuwe is nog steeds de fruittuin van Nederland. En mei is de perfecte maand om door de Betuwe te fietsen: alle fruitbomen zijn bedekt met prachtige wit-roze bloesem. Tijdens de fietstocht kom je langs het natuurgebied de Blauwe Kamer aan de uiterwaard van de Nederrijn. Je start en eindigt in Elst en fiets langs Zetten, Randwijk, Wageningen, Rhenen, Kesteren, Dodewaard, Slijk-Ewijk en Valburg. In het Linge Hotel Elst kun je de route prettig afsluiten, met een borrel, diner, of zelfs een overnachting.

Duik de polders in bij Nijkerk

Nijkerk is een schattig stadje in regio Gelderse Vallei en het startpunt van een leuke polderroute die deels in Gelderland en deels in Utrecht loopt. Je fietst door de Arkemheempolder, één van de oudste polders van Nederland die al in de 14e eeuw werd aangelegd. Vervolgens fiets je naar Spakenburg. Dit vissersdorpje is een leuke plek om even een stop te maken. Een goede lunchplek vind je sowieso in Amersfoort. Via landgoed Hoevelaken rijd je terug naar Nijkerk en heb je een lekkere ronde gemaakt van een kilometer of 50!

Nog geen elektrische fiets? Maar wel interesse in de mogelijkheden? Kom een kijkje nemen in onze showroom en vind de ideale toerfiets die past bij jou en geniet ook van de meimaand, fietsmaand.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan