27 september 2019

De mooiste e-bike herfsttoertochten in Nederland

De buien dienen zich alweer aan, de ‘R’ is weer in de maand, bladeren vallen van de bomen: kortom het is weer herfst! Tijd om met warme chocolademelk bij de kachel te gaan zitten? Nee joh, spring gewoon lekker op de fiets! Genieten van de prachtige herfstkleuren die je onderweg tegenkomt. Oké misschien is het wel lekker om daar een droge dag voor uit te zoeken, maar wij hebben in ieder geval alvast een paar prachtige herfstroutes voor op de e-bike voor jou klaarstaan. 

De mooiste e-bike herfsttoertochten in Nederland

Delen op social media

Herfstrondje op Texel 

De wadden zijn niet alleen mooi in het voorjaar en in de zomer. Ook in de herfst is dit een fijne plek om te zijn. Met name Nationaal Park de Duinen van Texel is een favoriet van ons. Bij Texel denk je misschien vooral aan stranden, duinen, dijken en weilanden. Maar in Nationaal Park de Duinen van Texel kom je ook veel prachtig bos tegen. Prettig, want op zo’n eiland is het ook lekker om af en toe in de luwte te rijden. Hoewel een beetje wind tegen op de elektrische fiets natuurlijk geen enkel punt is! Op Texel bevinden zich maar liefst 57 fietsknooppunten. Je fietst gemakkelijk van het ene genummerde paaltje naar het andere en met behulp van de fietsknooppuntenkaart (o.a. verkrijgbaar bij de VVV van Texel) stippel je jouw eigen route uit.

Geniet van de bossen op de Utrechtse Heuvelrug

Van wat voor een natuur je ook houdt: bossen, zandverstuivingen, heidegronden of rivierlandschap, je vindt het werkelijk allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. En dan is het landschap ook nog eens bezaaid met statige landgoederen en middeleeuwse kastelen, de plek waar rijke stedelingen ooit hun buitenplaatsen bouwden. Wil je een mooie route langs al dat moois? Dan start je in Driebergen, fiets je langs Huis Doorn, Parc Broekhuizen en Landgoed Zuylestein in Leersum, kasteel Amerongen en om de Amerongse Berg heen. Vanaf daar fiets je noordelijk richting Overberg, en terug richting Driebergen langs Maarn. Een mooie route van 58 kilometer, prima te doen op jouw elektrische rijwiel! 

Door het coulisselandschap in Overijssel 

De mooiste plek om op de fiets te zitten in de herfst is toch wel het bos. Daarom zijn de bossen ook flink vertegenwoordigd in onze favoriete herfst fietsroutes voor de elektrische fiets. Bij Losser is ook zo’n prachtig bos met mooie fietsroutes te vinden. Dit bos werd oorspronkelijk aangelegd als een bos voor houtproductie, maar geleidelijk aan is het een natuurlijker bos geworden. Je doorkruist eerst het Haagse Bos bij Losser, daarna fiets je door het gebied Boerskotten en kun je op en top genieten van het kenmerkende coulisselandschap. Naar Lonneker, langs het Lonnekermeer, richting Oldenzaal, onderlangs Oldenzaal naar De Lutte en vanaf daar weer terug naar Losser.

Ben je nog op zoek naar een fijne fiets om deze prachtige tochten op af te leggen? Bekijk ons ruime assortiment met prijswinnende elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen en vind jouw fiets! 

 

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan