05 september 2019

De e-bike kieswijzer: welke fiets past bij jouw wensen?

Stel, je bent op zoek naar een elektrische fiets, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Logisch, want de e-bike wordt met de dag populairder en daarmee neemt ook het aanbod in rap tempo toe. Fijn, want dat betekent dat er heel wat te kiezen is, maar tegelijkertijd kan dit ook een nadeel zijn. Want hoe maak je een goede keuze? Wij zullen proberen om wat meer duidelijkheid te scheppen en te laten zien welke fiets je het beste kan kiezen bij welk wensenlijstje! 

De e-bike kieswijzer: welke fiets past bij jouw wensen?

Delen op social media

De woon-werkverkeerfietser

Een topfiets voor in de stad of voor je dagelijkse woon-werkverkeer is bijvoorbeeld de Toscane Originale. Forza’s best verkochte fiets is een veelzijdige alleskunner en daarom de ideale fiets voor jouw dagelijkse ritjes. Met een sterke middenmotor kun jij op behoorlijk wat power rekenen. De Ventura Max is ook een goede kandidaat als je op zoek bent naar een woon-werkverkeer fiets, en je kunt hier zeker mee aankomen: met haar tijdloze design in chique champagne kleur of stijlvol zwart.   

De recreatie- en toertochtjesfietser

Ben je op zoek naar een echt krachtige fiets voor flinke toertochten, mooie fietsvakanties en lekkere uitjes? Dan is de Stelvio Tour damesfiets of Stelvio Tour herenfiets de fiets voor jou! Deze strak vormgegeven, nachtzwarte krachtpatser, heeft één van de sterkste middenmotoren van het moment. De uitneembare accu maakt dat je je fiets met een gerust hart kan parkeren als je tijdens een pauze even een kopje koffie gaat drinken. 

De super-sportieve-fietser

Ben jij een echte mountainbiker? Zoek jij graag de uitdaging en het avontuur op? Dan hebben wij de ideale fiets voor jou klaar staan. De super stoere Monza is uitermate geschikt voor ruig terrein. Als je niet meer de conditie hebt die je eerst had, maar wel dol bent op een mountainbike tochtje, dan helpt de Monza je er doorheen. Hij geeft je net even de extra ondersteuning die je misschien nodig hebt. 

De ik-moet-veel-vervoeren-fietser 

Heb jij een fiets nodig waar je met gemak veel spullen mee kan vervoeren? Dan hebben wij daar twee prachtige typen transportfietsen voor: beschikbaar in zowel zwart als wit. De Forza Vieri Transporto en de Forza Viela Transporto. Deze retrofietsen zijn voor jong en oud en lenen zich uitstekend als boodschappenfiets, als schoolfiets of als mamafiets bijvoorbeeld. Wil je echter een mamafiets die ook een lage instap heeft? Dan is de Forza Essenze juist weer een hele goede keuze.

De ik-ben-niet-meer-zo-stabiel-fietser 

lage-instap-ebike

Als je het gevoel hebt dat fietsen wat moeilijker wordt en je niet meer de beweeglijkheid en stabiliteit hebt die je vroeger bezat? Dan is de Forza Essenze met haar lage instap ook een fijne keuze. Deze fiets biedt comfort, gemak en veiligheid. Als de stabiliteit echt een probleem wordt, dan is een elektrische driewielerfiets een goede oplossing. De elektrische driewieler van Forza zorgt ervoor dat je met vertrouwen nog een poos veilig en gemakkelijk kunt fietsen als fietsen een behoorlijke uitdaging is geworden. 

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan