03 januari 2018

3 redenen om dit jaar nog vaker op de elektrische fiets te stappen

Nieuw jaar, nieuwe kansen! We hebben 2018 inmiddels achter ons gelaten en 2019 is van start gegaan. Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een frisse start, en daar horen vaak ook goede voornemens bij. Meer reizen, een nieuwe taal leren, bewust genieten van lekker eten: wat je ook wilt doen, de start van een nieuw jaar is de perfecte tijd om ermee te beginnen! Wat je plannen voor het nieuwe jaar ook zijn, één voornemen dat absoluut niet mag ontbreken is om er komend jaar nog vaker op uit te trekken op je elektrische fiets! Waarom? Wij hebben vier redenen voor je op een rij gezet.

3 redenen om dit jaar nog vaker op de elektrische fiets te stappen

Delen op social media

Duurzaam op weg met een elektrische fiets

Steeds meer mensen proberen er een duurzame levensstijl op na te houden en op die manier hun ecologische voetstap zo klein mogelijk te houden. Een manier om dat te doen, is door vaker de (elektrische) fiets te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Een E-bike veroorzaakt gemiddeld nog geen twee procent van de CO2-uitstoot van een auto! Bovendien zijn elektrische fietsen ook een stuk duurzamer dan brommers en scooters. Reden genoeg om dit jaar dus nog vaker de elektrische fiets te pakken!

elektrische fiets

Met een e-bike bespaar je geld

Eerder schreven wij al een blog waarin we uitrekenden hoeveel geld je kunt besparen met een e-bike. Natuurlijk hangt de precieze hoogte van het bedrag af van jouw situatie, maar in het algemeen geldt dat de besparing flink kan oplopen. Een auto brengt namelijk veel kosten met zich mee die je bespaart wanneer je een elektrische fiets hebt. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, verzekeringen, parkeerkosten en natuurlijk brandstof. Jaarlijks kunnen deze kosten soms wel enkele honderden euro’s bedragen. Wanneer je vaker gebruikmaakt van de elektrische fiets, zul je aanzienlijk meer geld overhouden. Fijn, want dat geld kun je dan weer besteden aan dingen waar je écht plezier aan beleeft!

Meer bewegen op een leuke én makkelijke manier

Dat sporten belangrijk is voor je gezondheid wist je waarschijnlijk al. Dit jaar werd een onderzoek gepubliceerd door de Universiteit van Maastricht waaruit bleek dat het bovendien heel belangrijk is om de tijd die je zittend doorbrengt te beperken. Zelfs wanneer je iedere dag braaf je hardloopschoenen aantrekt of een andere sport beoefent, is het funest voor je lichaam om dagelijks urenlang te zitten. Ook dit is een reden om de auto dit jaar vaker te laten staan en in plaats daarvan de E-bike te pakken. Op een elektrische fiets zit je weliswaar ook, maar omdat je meetrapt ben je toch actief. Zo kom je op een leuke en gemakkelijke manier aan je dagelijkse beweging.

Zoals je ziet: redenen genoeg om dit jaar nog vaker op pad te gaan met de E-bike! Heb jij nog geen E-bike en wil je daar verandering in brengen? Dan nodigen we je uit om eens langs te komen in onze showroom! Hier kun je op je gemak al onze modellen bekijken en een proefrit maken om erachter te komen welke E-bike bij jou past.

Test je onze elektrische fietsen liever in je eigen omgeving? Dat kan ook! Maak hier een afspraak voor een thuisdemonstratie!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan